2011.02.14. 15:33 balega

uccu neki, 3 olaszrizlinggel

Hello,

Nem átallottam egy blogot létrehozni, olyannyira bízok a vaktesztjeink sikerességében. Remélem, hogy ez a megoldás könnyebbé és átláthatóbbá teszi a kommunikációnkat. Lehet élménybeszámolni - emlékezni, pontokat vezetni - feleleveníteni, illetve adatbázist szerkeszteni a tesztelt borokról, hogy később a (z áruházi, vagy vendégségi) polcon történő matatáskor ne legyenek kétségeink.

No, hát kezdjük:

Olaszrizling: 

2011. januári vaktesztünk alanya az olaszrizling volt. Többen jeleztétek, hogy jobban örülnétek egy vörösnek, komolyabb fajtának, egyesek látatlanban felspriccelték volna. De gondoljuk, hisszük, ez a fajta nem véletlenül az egyik leggyakoribb Magyarországon.

s íme a 3 palack:

Juhász – Egri Olaszrizling 2009

St. Ilona – Nagy Somlói Olaszrizling 2007

Jásdi – Csopaki Olaszrizling 2008

A vaktesztet úgy oldottuk meg, hogy a kitöltést és a poharak összekeverését más-más csinálta, így együtt kóstolhattuk meg mindhárman, mindhárom bort.

S itt követtük el az első hibát. Még mielőtt befejeztük volna az egyik poharat, már repültünk is rá a következőre, ami bizony azt eredményezte, hogy csúnyán összekeveredtek az ízek a szánkban és időnek előtte kezdtük elveszíteni józan ítélőképességünket.

De azért ezen valamelyest úrrá lettünk, és kíváncsian vártuk, hány palackot találtunk el a tippversenyben. Nos, maradjunk annyiban döntetlen lett. Egyet se. Gratulálok a versenyzőknek.

A pontozásban viszonylag egyértelmű végeredmény született:

Győzött a St. Ilona 19 ponttal, nem utolsó sorban a palackban eltöltött pihentetés miatt,

szorosan (olyannyira, hogy nálam nyertes) második Jásdiék műve, amely egy kitűnő, de talán nem kivételes példája az olaszrizlingnek és

harmadik a Juhász pince díjnyertese, amely nagyrészt annak "köszönheti" a pozícióját, hogy a legfiatalabb és nem az erről a fajtáról híres termővidékről érkezett hozzánk.

Legközelebb sardoné! üdv

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vakteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr152660715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d e t t i 2011.02.23. 21:58:09

na mi a helyzet a chardonnay bejegyzéssel? már várom!
s hát ki kén' találni a következő bort is.
süti beállítások módosítása