2011.05.22. 22:08 balega

Rendhagyó bornap

A sors és ti úgy hoztátok, hogy az e havi bornap egy kicsit másképp került megrendezésre:

Fröccsöztünk Balatonfüred körül.

Terv szerint kisfröccs, nem kérdezve miből, általában olaszbul, de végül kicsit lazítottunk a szabályon. Tisztán ittuk, s nem csak az olaszt.

Mindenekelőtt a mániám a fröccs-lexikon.Ez kérem, Hungarikum, ezért részemről hozzátartozik a (nemzeti) alapműveltséghez, de vendéglátó sulikba tuti belépő kérdésnek tenném.

Hagyjuk a történelmet, nézzen utána, akit érdekel.

Tapasztalataim szerint Budapesten igen kevés helyen mérnek jó fröccsöt, a Balaton körül viszont, és szinte mindenhol másutt is. Ezért Füred körül tettünk egy kis körutat. borutat. frötsutat.

 

Az alkalom rendhagyó voltát az is erősbíti, hogy most nem csak a bort pontoztuk, hanem mindent, a kiszolgálást, helyhangulatot, ár-érték arányt.
Jöjjenek a teszt alanyok:

1) Kövesdi templomrom, fröccs nem volt, így gyorsan túl voltunk rajta. most is.

2) Salánki pincészet. Közölték, hogy nincs kóstoló, mert ők egy bolt. Annyi pontot kaptak, amennyit. Összesen. Képet se, ha értitek.

 3) Az Aszófői Söröző és játékterem.


Bor: Balatonszőlősi Olaszrizling, de simán elment volna ....., mindegy, szóval nem volt olyan száraz, hogy rizling lehessen. Helyhangulat: magáért beszél. azazhogy ne legyünk igazságtalanok. A fenti létesítmény teraszáról látni a Balatont, Tihanyi félszigetet, illetve Aszófő kifejezetten szép részét, belül tisztaság van, kedvesség, és ami feltétlenül kell: asztal, szék, fröccs. és hihhhhetetlen kávé.

4) Söptei pincészet


Teszter kolléga szerint nem szabadna összemérni az előzőekkel, mert más kategória. Hát valóban. Egy deci - finomdeengemnemvágottföldhözakatarzis - merlot pont 2 jattnyival több-be fáj itt, mint az előző helyen minden, alles zusammen 4ünkre. És ha szigorú akarok lenni, mánpedig ennyiért persze, akkor számon kérhetem, hogy kisfröccs helyett hosszúlépésért, jobb helyeken csúnya verekedés kerekedik és hogy az "im wald" felirat ot kb annyira kell komolyan venni, mint a négyes metró eredeti határidejét. Azt sem tudjuk mosoly nélkül hagyni, hogy a pont érkezésünk előtt befejeződött, ott megrendezett borversenyen 2 Söptei aranyérmes lett, de ez már tényleg kötekedés, ne legyünk rosszmájúak - már e blog folytatásáért se.. A fröccs és minden más kifogástalan, Balatoni panoráma, kedves személyzet, árnyas terasz, repül is az idő, pedig még sok az alany.

5) A jó Muskátli.
Az én szívemnek már sokkal kedvesebb...
Persze van közös múlt, legutóbb pl. még azért sem volt örökharag, hogy a Lámpagyár-at csak betettük a Wurlitzerbe, de nem hallgattuk végig (mi). Valahogy itt az is jól esik, ha nem olyan kedvesek, nem oly tökéletes a fröccs, és a velős piritós kicsit túl borsos. De, hogy a tavalyihoz képest kb 60 %-kal drágább is... c-c-c-c.
azért nekem továbbra is kedvenc.
6) Borgaléria
Hát itt nem ittunk fröccsöt, pedig egyébként lehetőség adott lett volna. De inkább kóstoltunk. Én spec egy Bujdosó fehér szovinyont. Aminek egyszerűen (csakazért is leírom) nyár szaga volt, na. Persze lehet, hogy nem az asszociációim lettek kifinomultabbak, csak a nyár jelent mást....
Olyan helyen van, ahova alapesetben max röhögni járnék. De mivel ott van, még azt a puccos, új részt is szeretem Füreden.
Kicsit (vagy nem is annyira kicsit) olcsóbb, mint a gazdaságos hiper, nagyon hangulatos, nagyon igyekvő a személyzet és egyes esetekben ez hozzáértéssel, hovatovább, elhivatottsággal is párosul, kitűnő kínálattal, alapvetően (ez nem mindenhol természetes) balatoni borokkal, szóval jó, oszt kész-passz
 

És az eredmények:

6) 34 pont
4) 33 pont
3) 32 pont
5) 31 pont

ez van, nincs tovább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr222924832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása